Interflora
Interflora Interflora Sverige Stjärnor och betyg
Beställ blommor
Florister i Sverige
Florister i Sverige Florister i Sverige Sverige Stjärnor och betyg
Beställ blommor
Euroflorist
Euroflorist Euroflorist Sverige Stjärnor och betyg
Beställ blommor

Hur firas Alla hjärtans dag runt om i världen?

Hur firas Alla hjärtans dag runt om i världen?

Alla hjärtans dag firas den 14 februari varje år. Det är en dag då kärleken firas nästan över hela världen. Den här dagen uttrycker människor sin kärlek till andra genom att ge dem kort, gåvor eller blommor, ofta under en romantisk middag. Låt oss se hur det går till i vissa länder!

I Kina kallas den 14 februari 'Qi Xi Festival', vilket betyder '7:e natten' (7:e kvällen). Legenden säger att denna natt kommer sju älvor med persikor för att hjälpa älskare att leva längre. Persikor sägs ha afrodisiakiska krafter, så folk köper persikor och choklad tillsammans för att äta den här kvällen.

I USA firas Alla hjärtans dag mycket, men till skillnad från i Frankrike är den här dagen inte bara till för älskande utan för alla vi älskar. Amerikanerna firar Alla hjärtans dag genom att ge kort, godis och middagar till sina älskare och makar. De skickar också gratulationskort till vänner och familjemedlemmar som inte är i ett förhållande!

I Japan ger kvinnor gåvor till män den 14 februari! Chokladlådan är den vanligaste gåvan och en månad senare, den 14 mars, är det männen som ger sina partners gåvor.

I Brasilien firas kärleksdagen den 12 juni med färgglada gatuparader. 

Italienarna ser fram emot den 14 februari eftersom den sammanfaller med slutet på karnevalssäsongen. Italienarna ger varandra godis, som choklad och panettone (en traditionell tårta), men också blommor eller smycken eftersom det är sött att vara kär!

Den 14 februari firas i Storbritannien med blommor, kakor och kort till nära och kära. Britterna ger blommor till sin partner som en symbol för tillgivenhet och choklad som ett tecken på uppskattning.

I Portugal kallas den 14 februari 'Dia dos Namorados' (älskarnas dag). Rosor är den mest populära blomman som ges på denna dag. Andra populära gåvor är parfymer och smycken. Gåvor kan bytas fram till midnatt på Alla hjärtans dag, därefter blir det en 'vanlig' dag. 

Den 14 februari är Alla hjärtans dag i Frankrike, även om Sankt Valentin aldrig blev officiellt helgonförklarad av kyrkan! Den här dagen skickar man ofta kärleksbrev och kort, utbyter blommor och choklad och firar med en romantisk middag.

I Norge ger par varandra godishjärtan med hemliga meddelanden den 14 februari. Orden är till exempel 'Be mine', 'Hug me', 'Kiss me' etc. Dessa meddelanden är små påminnelser om den tid då paret föddes. Dessa meddelanden är små påminnelser om hur viktiga de är för varandra!

I Spanien utbyter par kort och presenter den 14 februari på 'Los enamorados' (älskades dag). Par och älskare går ut på middag och köper små presenter till varandra som i många länder.

Den här dagen bär singel-svenskar som letar efter kärlek en ros på sin skjorta. Det sägs att den person som bär den sista rosen är förutbestämd att vara ensam för alltid!

I Danmark är Alla hjärtans dag en mycket romantisk högtid! Paren firar sin kärlek genom att skicka ballonger med handskrivna meddelanden inuti. Dessutom utbyter de kort, godis eller blommor. De går också ut för att njuta av en romantisk måltid tillsammans på en trevlig restaurang!

På Alla hjärtans dag i Tyskland är det vanligt att unga kvinnor dekorerar sina lägenheter med röda hjärtan innan en man kommer in. På så sätt kan ingen tvivla på var hans hjärta finns! I vissa regioner besöker mannen sin flickvän och ger henne en ros, medan kvinnan ger henne en liten dikt. Efteråt äter de två en utsökt middag tillsammans!

Polackerna firar Alla hjärtans dag den 14 februari, precis som i andra länder. Men polackerna har också en särskild tradition av att fira 'Karnawałowa Nina' (karnevalsnina). Under denna ceremoni kastar männen små gåvor till unga kvinnor, och den kvinna som fångar flest gåvor blir karnevalens Nina!

I Rumänien finns det en tradition som kallas Martisor (vårblomsgåva). Under denna ceremoni skickar männen blommor och gåvor till familjemedlemmar och vänner.

Du kommer att märka stora likheter i hur Alla hjärtans dag firas runt om i världen!

Glad Alla hjärtans dag till alla älskande.

Interflora
Interflora Interflora Sverige Stjärnor och betyg
Beställ blommor
Florister i Sverige
Florister i Sverige Florister i Sverige Sverige Stjärnor och betyg
Beställ blommor
Euroflorist
Euroflorist Euroflorist Sverige Stjärnor och betyg
Beställ blommor
Vilka blommor ska du ge på mors dag? Vilka blommor ska du ge på mors dag? Datum för Mors dag år 2022 (och 2023 och 2024) Datum för Mors dag år 2022 (och 2023 och 2024) Vilket är datumet för Alla hjärtans dag i år? Vilket är datumet för Alla hjärtans dag i år?

Alla artiklar