Interflora
Interflora Interflora Sverige Stjärnor och betyg
Beställ blommor
Florister i Sverige
Florister i Sverige Florister i Sverige Sverige Stjärnor och betyg
Beställ blommor
Euroflorist
Euroflorist Euroflorist Sverige Stjärnor och betyg
Beställ blommor

Vilka blommor ska man ge till en begravning?

Vilka blommor ska man ge till en begravning?

Ibland finns det frågor som inte är lätta att besvara. Frågan om hur man väljer blommor till en begravning är en sådan fråga som inte har något 'självklart' svar.

Det finns många faktorer som påverkar ditt beslut när du väljer lämpliga begravningsblommor, bland annat den avlidnes ålder och kön, religiös tillhörighet, kulturell bakgrund, familjens preferenser och traditioner, säsong och antalet personer som ska hedras vid begravningen.

I allmänhet finns det två typer av begravningar: en besöksbegravning där vänner och släktingar samlas antingen på en begravningsbyrå eller på en annan plats innan de förs till sin sista viloplats och en begravningsgudstjänst som äger rum i en kyrka (eller annan gudstjänst) eller på en kyrkogård.

Valet av blommor till en begravning är något mer begränsat än valet av blommor till begravningsgudstjänsten. Blommorna bör förmedla lämpliga budskap för båda typerna av tjänster, men som nämnts ovan har varje situation sina egna speciella faktorer att ta hänsyn till när man väljer rätt arrangemang.

Begravningar och andra minneshögtider hedrar och firar någon som vi har förlorat, och vår blomstergåva kan spela en viktig roll för hur vi uttrycker oss inför familj och vänner som samlas för att dela sina minnen och sin sorg.

För att veta vilket budskap du skickar med din gåva, fråga dig själv 'Vad försöker jag uppnå?' Se till att du förstår ditt syfte innan du beställer på nätet eller hos en blomsterhandlare.

Om du vill hedra den avlidne men vet att han eller hon inte gillade nejlikor eller liljor, skicka inte dessa blommor av respekt för den avlidne. Om sammankomsten är mer formell än vanligt är det lämpligt att förbeställa smakfulla begravningsblommor online så att din beställning anländer fräsch och i tid.

Å andra sidan, om det inte är någon visitation före gudstjänsten och vännerna kan komma till kyrkan eller kyrkogården under eller efter gudstjänsten, kanske det inte är nödvändigt. Genom att göra det kan du dock se till att din gåva inte av misstag går till en annan familjemedlem.

Hur väljer jag begravningsblommor? När du väljer blommor till en besöksbegravning ska du tänka på att även om en färg kan vara den dominerande, är det bäst att välja en annan färg för varje deltagare i begravningen.

Om du till exempel skickar en mörkröd nejlika för att hedra en son eller dotter kan du skicka en blomma i en annan färg till maken eller makan och en annan till den avlidnes förälder/föräldrar. Samma regel gäller för begravningsblommor till äldre personer av etniskt ursprung som kan ha varit gifta mer än en gång.
I den här situationen är det ofta lämpligt att skicka två eller tre olika färger av blommor: en färg för varje äktenskap.
Ett besöksarrangemang kan utformas i vilken stil som helst som förmedlar ditt budskap, inklusive en helt vit spray med vita liljor, en rosa och grön kistkudde eller en traditionell T-spray av rosor.

Även om du ofta kan skicka ett helt vitt blomsterarrangemang till begravningen är det kanske inte det bästa valet om gudstjänsten hålls i en kyrka där du måste ha vita eller svarta skor. Om det har bestämts att det ska finnas lite färg i arrangemangen kan blommor som liljor och nejlikor hjälpa dig att välja begravningsblommor.

Dessa klassiska val skulle till och med passa till en katolsk mässa, eftersom de är både traditionella och allmänt accepterade som lämpliga blomsterval för begravningar.

Om du är osäker kan du använda dig av de val som finns i online-butikernas sektion för sorgblommor eller råd från din blomsterhandlare för att undvika misstag.

Interflora
Interflora Interflora Sverige Stjärnor och betyg
Beställ blommor
Florister i Sverige
Florister i Sverige Florister i Sverige Sverige Stjärnor och betyg
Beställ blommor
Euroflorist
Euroflorist Euroflorist Sverige Stjärnor och betyg
Beställ blommor
Vilka blommor ska du ge på mors dag? Vilka blommor ska du ge på mors dag? Datum för Mors dag år 2022 (och 2023 och 2024) Datum för Mors dag år 2022 (och 2023 och 2024) Vilket är datumet för Alla hjärtans dag i år? Vilket är datumet för Alla hjärtans dag i år?

Alla artiklar